Report Abuse

Αποστολάκης Ιωάννης

Popular
pexels-juliasakelli-1047312
pexels-rahimegul-25745506
pexels-volkan-dalyan-139293-10166230
pexels-betul-ustun-236006735-31694878
pexels-mareefe-1022385
pexels-polina-tankilevitch-4109912
pexels-pixabay-33783
Hot-or-cold-vegetable-salad-flavored-with-extra-virgin-olive-oil
Spaghetti-al-oglio-with-garlic-and-basil-
Steamed-monkfish-fillet
chef-logo
Chicken-with-parsley-pesto
Sliced-beef-marinated-in-extra-virgin-olive-oil-and-rosemary
Angel-fish-carpaccio
Greek-salad
Grilled-eggplants-with-fresh-tomato-sauce
Greek-yoghurt-with-purslane
Grilled-vegetables
F4483D9C-E963-40C0-A019-86E05F50790F
31ymHSbC0HL._AC_UF894,1000_QL80_
xr:d:DAFG3M3eTLo:18,j:32012075549,t:22080213
TOP_Visit_Intro_Tasting_692x616
476845975_1018711760300907_8659034984805652874_n
pexels-juliasakelli-1047312
pexels-rahimegul-25745506
pexels-volkan-dalyan-139293-10166230
pexels-betul-ustun-236006735-31694878
pexels-mareefe-1022385
pexels-polina-tankilevitch-4109912
pexels-pixabay-33783
Hot-or-cold-vegetable-salad-flavored-with-extra-virgin-olive-oil
Spaghetti-al-oglio-with-garlic-and-basil-
Steamed-monkfish-fillet
chef-logo
Chicken-with-parsley-pesto
Sliced-beef-marinated-in-extra-virgin-olive-oil-and-rosemary
Angel-fish-carpaccio
Greek-salad
Grilled-eggplants-with-fresh-tomato-sauce
Greek-yoghurt-with-purslane
Grilled-vegetables
F4483D9C-E963-40C0-A019-86E05F50790F
31ymHSbC0HL._AC_UF894,1000_QL80_
xr:d:DAFG3M3eTLo:18,j:32012075549,t:22080213
TOP_Visit_Intro_Tasting_692x616
476845975_1018711760300907_8659034984805652874_n

Περιγραφή

Executive chef
Ambassador of Olive oil sommelier

Ονομάζομαι Γιάννης Αποστολάκης και γεννήθηκα το 1957. Η σχέση μου με τη μαγειρική ξεκίνησε νωρίς, αλλά πήρε σάρκα και οστά όταν βρέθηκα στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου παρακολούθησα μαθήματα μαγειρικής (1974–1975) και εργάστηκα για αρκετά χρόνια σε εστιατόρια και ξενοδοχεία. Από το 1975 έως το 1986, συνέχισα τη σταδιοδρομία μου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέχρι που η Κρήτη με κέρδισε οριστικά. Από το 1986 και μέχρι σήμερα, έχω την τιμή να εργάζομαι ως chef στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), όπου υπηρετώ καθημερινά την παράδοση, τον πολιτισμό και τη διατροφική κληρονομιά της Κρήτης.

Το ελαιόλαδο είναι για μένα κάτι πολύ περισσότερο από ένα συστατικό. Είναι σύμβολο, είναι βάση, είναι φιλοσοφία. Έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου στην ανάδειξη της αξίας του μέσα από τη μεσογειακή και ιδιαίτερα την κρητική κουζίνα.

Έχω συμμετάσχει σε διεθνείς αποστολές — από το Παρίσι και τις Βρυξέλλες έως τη Σαγκάη — προωθώντας την αυθεντικότητα και τον πλούτο της τοπικής μας γεύσης. Παράλληλα, ασχολούμαι με τη συγγραφή, την εκπαίδευση και τη διοργάνωση σεμιναρίων για επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Το 2007, ίδρυσα το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας και Πολιτισμού, με στόχο τη διάδοση της κρητικής διατροφής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με χαρακτηρίζει η απλότητα στην προσέγγιση των υλικών, η πίστη στην ποιότητα, και ο βαθύς σεβασμός στις ρίζες μας. Πιστεύω ακράδαντα πως η κουζίνα μας μπορεί να είναι το όχημα για έναν πιο υγιεινό, βιώσιμο και αυθεντικό τρόπο ζωής.

Ελαιογευσία – Μια νέα διαδρομή γεύσης και γνώσης
Τα τελευταία χρόνια έχω αφιερωθεί με πάθος στην τέχνη της ελαιογευσίας – ή όπως αλλιώς λέγεται, olive oil tasting. Με οδηγό την εμπειρία μου στη γαστρονομία και την αγάπη μου για τον ελληνικό ελαιώνα, ανακαλύπτω τις γευστικές αποχρώσεις, τα αρώματα και την ποιότητα του ελαιολάδου. Μέσα από σεμινάρια, δοκιμές και προσωπική αναζήτηση, προσπαθώ να μοιραστώ έναν αυθεντικό τρόπο να κατανοούμε και να εκτιμούμε αυτό το πολύτιμο ελληνικό προϊόν.

Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Είμαι πατέρας δύο παιδιών και συνεχίζω να μαγειρεύω καθημερινά με την ίδια αγάπη και περιέργεια όπως την πρώτη μέρα που μπήκα σε κουζίνα.

Επικοινωνία

Τοποθεσία

Χανιά, Δήμος Χανίων, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Περιφέρεια Κρήτης, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, 731 36, Ελλάδα